BibTex RIS Kaynak Göster

Gemlik ve Edincik Su Melezlemesi ile Elde Edilmiş Zeytin Tiplerinin Yağ Miktarlarının ve Yağ Asitleri Komposizyonlarının Belirlenmesi

Yıl 2016, Cilt: 6 Sayı: 2, 41 - 47, 01.06.2016

Öz

Bu araştırma Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nde Melezleme ile Yeni Zeytin Çeşitlerinin Elde Edilmesi isimli projede üretilen tipler içerisinde yağlık çeşit tescil potansiyeline sahip Gemlik ve Edincik su melezlemesi ile elde edilen zeytin tiplerden 3 tanesinin yağ içeriklerinin ve yağ asitleri komposizyonlarının belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilmiştir. Bu amaçla seçilen zeytinler 2013/2014 hasat döneminde hasat edilmiş ve olgunluk indekslerine göre ayrılmıştır. 3. ve 5. olgunluk indeksine giren zeytinler alınmış ve analizler bu 2 olgunluktaki zeytinlerde gerçekleştirilmiştir. Zeytinlerin yağları soxhlet (

Determination of Fatty Acid Composition and Oil Amount of Olive types Acquired with Gemlik and Edincik Su Hydridization

Yıl 2016, Cilt: 6 Sayı: 2, 41 - 47, 01.06.2016

Öz

The study was conducted in Atatürk Bahçe Institution at the aim of determining oil content and fatty acid composition of 3 olive types obtained with hydridization of Gemlik and Edincik su which have registry potential for oil kind among types produced in the project named as Obtaining New Olive Types with Hybridization.Chosen olives for this purpose were harvested in 2013/2014 harvest period and were separated according to their maturity index. The olives which are at 3 and 5. maturity index were taken and analysis were carried out in olives at these index. The oils of olive were obtained with soxhlet (

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA39MS27BT
Bölüm Makale
Yazarlar

Yasin Özdemir Bu kişi benim

Nesrin Aktepe Tangu

Müge Asan Nebioğlu Bu kişi benim

Seda Kayahan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 6 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Özdemir, Y., Aktepe Tangu, N., Asan Nebioğlu, M., Kayahan, S. (2016). Gemlik ve Edincik Su Melezlemesi ile Elde Edilmiş Zeytin Tiplerinin Yağ Miktarlarının ve Yağ Asitleri Komposizyonlarının Belirlenmesi. Zeytin Bilimi, 6(2), 41-47.
AMA Özdemir Y, Aktepe Tangu N, Asan Nebioğlu M, Kayahan S. Gemlik ve Edincik Su Melezlemesi ile Elde Edilmiş Zeytin Tiplerinin Yağ Miktarlarının ve Yağ Asitleri Komposizyonlarının Belirlenmesi. Zeytin Bilimi. Haziran 2016;6(2):41-47.
Chicago Özdemir, Yasin, Nesrin Aktepe Tangu, Müge Asan Nebioğlu, ve Seda Kayahan. “Gemlik Ve Edincik Su Melezlemesi Ile Elde Edilmiş Zeytin Tiplerinin Yağ Miktarlarının Ve Yağ Asitleri Komposizyonlarının Belirlenmesi”. Zeytin Bilimi 6, sy. 2 (Haziran 2016): 41-47.
EndNote Özdemir Y, Aktepe Tangu N, Asan Nebioğlu M, Kayahan S (01 Haziran 2016) Gemlik ve Edincik Su Melezlemesi ile Elde Edilmiş Zeytin Tiplerinin Yağ Miktarlarının ve Yağ Asitleri Komposizyonlarının Belirlenmesi. Zeytin Bilimi 6 2 41–47.
IEEE Y. Özdemir, N. Aktepe Tangu, M. Asan Nebioğlu, ve S. Kayahan, “Gemlik ve Edincik Su Melezlemesi ile Elde Edilmiş Zeytin Tiplerinin Yağ Miktarlarının ve Yağ Asitleri Komposizyonlarının Belirlenmesi”, Zeytin Bilimi, c. 6, sy. 2, ss. 41–47, 2016.
ISNAD Özdemir, Yasin vd. “Gemlik Ve Edincik Su Melezlemesi Ile Elde Edilmiş Zeytin Tiplerinin Yağ Miktarlarının Ve Yağ Asitleri Komposizyonlarının Belirlenmesi”. Zeytin Bilimi 6/2 (Haziran 2016), 41-47.
JAMA Özdemir Y, Aktepe Tangu N, Asan Nebioğlu M, Kayahan S. Gemlik ve Edincik Su Melezlemesi ile Elde Edilmiş Zeytin Tiplerinin Yağ Miktarlarının ve Yağ Asitleri Komposizyonlarının Belirlenmesi. Zeytin Bilimi. 2016;6:41–47.
MLA Özdemir, Yasin vd. “Gemlik Ve Edincik Su Melezlemesi Ile Elde Edilmiş Zeytin Tiplerinin Yağ Miktarlarının Ve Yağ Asitleri Komposizyonlarının Belirlenmesi”. Zeytin Bilimi, c. 6, sy. 2, 2016, ss. 41-47.
Vancouver Özdemir Y, Aktepe Tangu N, Asan Nebioğlu M, Kayahan S. Gemlik ve Edincik Su Melezlemesi ile Elde Edilmiş Zeytin Tiplerinin Yağ Miktarlarının ve Yağ Asitleri Komposizyonlarının Belirlenmesi. Zeytin Bilimi. 2016;6(2):41-7.