BibTex RIS Kaynak Göster

Tarımsal Üretimde Mikorizanın Önemi

Yıl 2014, Cilt: 18 Sayı: 2, 56 - 65, 09.07.2015

Öz

Dünya'da hızlı nüfus artışına bağlı olarak gıda talebi de artmaktadır. Gıda talebinin yerine getirilmesi ancak tarımsal üretimde artış ile mümkün olmaktadır. Tarımsal üretimde en az girdi ile en fazla ürünün elde edilmesi amaç haline gelmiştir. Ancak son yıllarda buna ek olarak kaliteli, güvenilir ve sağlıklı ürünlerin elde edilmesi gündeme gelmiştir. Üretim aşamasında kimyasallardan çok organik yapılı maddelerin kullanılması pek çok tüketicinin tercih nedeni olmuştur. Bu nedenle mikorizal mantarların tarımsal üretimde yerinin giderek artan bir öneme sahip olacağı düşünülmektedir. Mikorizanın, bitki beslenmesinde önemli bir yeri vardır, özellikle P ve Zn başta olmak üzere pek çok elementin bitkiye alınmasında etkilidir. Ekolojik tarımsal üretim için mikoriza üretimi önemlidir.

Yıl 2014, Cilt: 18 Sayı: 2, 56 - 65, 09.07.2015

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Derleme Makaleleri
Yazarlar

Ahmet Almaca

Yayımlanma Tarihi 9 Temmuz 2015
Gönderilme Tarihi 9 Temmuz 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 18 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Almaca, A. (2015). Tarımsal Üretimde Mikorizanın Önemi. Harran Tarım Ve Gıda Bilimleri Dergisi, 18(2), 56-65.

Derginin Tarandığı İndeksler

13435  19617   22065  13436  134401344513449 13439 13464  22066   22069  13466 

10749 Harran Tarım ve Gıda Bilimi Dergisi, Creative Commons Atıf –Gayrı Ticari 4.0 Uluslararası (CC BY-NC 4.0) Lisansı ile lisanslanmıştır.